Ongelofelijk dat ook Sinterklaas niet meer bij ons culturele erfgoed behoort en dus geen steun meer krijgt van de locale overheid.

HARDERWIJK - Aangezien de intocht van Sinterklaas volgens de gemeente Harderwijk ‘geen culturele activiteit’ is, kan de Stichting Vrienden van Sinterklaas Harderwijk fluiten naar een subsidie van 1500 euro.

De beteuterde vrienden van Sinterklaas zitten met de handen in het haar. “We hebben het bedrag wel opgenomen in de begroting. Ik weet ook niet hoe we dit moeten oplossen”, zegt Nico Hoegee van de Stichting Vrienden van Sinterklaas. Duizenden Harderwijkers woonden zaterdag de intocht bij in de Haven van Harderwijk en in de binnenstad. Het was qua opkomst en entourage een geslaagde tweede editie van de intocht onder regie van de Vrienden van Sinterklaas. Daarvoor viel het evenement onder de hoede van de Ondernemersvereniging Binnenstad Harderwijk. De totale begroting voor het festijn bedraagt 30.600. “De ondernemers leveren al een hele grote bijdrage”, aldus Hoegee.

Bron de Stentor